Monday, 25 March 2019 16:46 UK   Register / Login
Club Lotus





Published - Tuesday, 12 February 2019

TIMETABLE FOR THE 2019 DONINGTON HISTORIC FESTIVAL
The timetable for the 2019 Donington Historic Festival has been announced, and it's definitely action-packed! New grids join the line-up this year and we see the return of an old favourite, the HGPCA Grand Prix cars.

Gates open at 7.30am each day

FRIDAY 3RD MAY (QUALIFYING)
09.10 – 09.45
Sportscar 2000 for 1961-71 two-litre cars (35 mins)

09.55 – 10.25
Royal Automobile Club Woodcote Trophy for pre-56 sportscars (30 mins)

10.35 – 11.05
U2TC for pre-66 under two-litre Touring Cars (30 mins)

11.15 – 11.40
HRDC ‘Touring Greats’ for pre-’60 Touring Cars with Invited ‘TC63’ (25 mins)

11.50 – 12.15
Mad Jack - Pre-War Sports Cars (25 mins)

12.25 – 12.55
Historic Touring Car Challenge (HTCC) with Tony Dron Trophy (30 mins)

12.55 – 13.35
Lunch Break / Demonstrations (40 mins)

13.35 – 14.15
GT & Sports Car Cup for pre-66 GT & pre-63 sportscars (40 mins)

14.25 – 14.50
HRDC ‘Allstars’ for pre-’66 Sports, GT & Touring Cars (25 mins)

15.00 – 15.30
Jaguar Classic Challenge for pre-66 Jaguar cars (30 mins)

15.40 – 16.10
Pre ’63 GT for pre-63 GT cars (30 mins)

16.20 – 16.40
FJHRA/HSCC ‘Silverline’ FJ Championship Front Engined Grid (20 mins)

16.50 – 17.10
Nuvolari & Ascari Trophies for pre-61 Front Engined Grand Prix cars (20 mins)

17.20 – 17.50
Stirling Moss Trophy for pre-61 sportscars (30 mins)

18.00 – 18.25
HRDC ‘COYS TROPHY’ for Touring Cars 1958- 1966 (25 mins)

18.35 – 18.55
FJHRA/HSCC ‘Silverline’ FJ Championship Rear Engined Grid (20 mins)

SATURDAY 4TH MAY
09.10 – 09.30
FJHRA/HSCC ‘Silverline’ FJ Championship Front Engined Grid – Race 1 (20 mins)

09.45 – 10.45
Sportscar 2000 for 1961-71 two-litre cars – Race 1 (60 mins)

11.00 – 11.20
Nuvolari & Ascari Trophies for pre-61 Front Engined Grand Prix cars – Race 1 (20 mins)

11.35 – 12.35
Royal Automobile Club Woodcote Trophy (60 mins)

12.35 – 13.25
Lunch Break / Demonstrations (50 mins)

13.25 – 14.25
U2TC for pre-66 under two-litre Touring Cars (60 mins)

14.40 – 15.00
FJHRA/HSCC ‘Silverline’ FJ Championship Rear Engined Grid – Race 1 (20 mins)

15.15 – 15.55
Mad Jack - Pre-War Sports Cars (40 mins)

16.10 – 16.55
HRDC ‘Touring Greats’ for pre-’60 Touring Cars with Invited ‘TC63 (45 mins)

17.10 – 19.10
GT & Sports Car Cup for pre-66 GT & pre-63 sportscars (120 mins)


SUNDAY 5TH MAY
09.10 – 09.55 HRDC ‘Allstars’ for pre-’66 Sports, GT & Touring Cars (45 mins)

10.10 – 10.30
FJHRA/HSCC ‘Silverline’ FJ Championship Front Engined Grid – Race 2 (20 mins)

10.45 – 11.45
Historic Touring Car Challenge (HTCC) with Tony Dron Trophy (60 mins)

12.00 – 13.00
Jaguar Classic Challenge for pre-66 Jaguar cars (60 mins)

13.00 – 14.00
Lunch Break / Demonstrations (60 mins)

14.00 – 15.00
Pre ’63 GT for pre-63 GT cars (60 mins)

15.15 – 15.35
Nuvolari & Ascari Trophies for pre-61 Front Engined Grand Prix cars – Race 2 (20 mins)

15.50 – 16.50
Stirling Moss Trophy for pre-61 sportscars (60 mins)

17.05 – 17.50
HRDC ‘COYS TROPHY’ for Touring Cars 1958- 1966 (45 mins)

18.05 – 18.25
FJHRA/HSCC ‘Silverline’ FJ Championship Rear Engined Grid – Race 2 (20 mins)

Please note: Content and timings are subject to change

For more information and to book tickets go to www.doningtonhistoric.com
Return to more news

Lotus Parts Sale Aug 2015

Lotus Parts Sale Aug 2015

Events
Saturday, April 27, 2019
Friday, May 03, 2019
Sunday, June 09, 2019
Friday, July 19, 2019
Saturday, November 16, 2019


Quick Links
Group Lotus Classic Team Lotus Peter James Insurance Footman James Insurance Lotus F1